The Waldorf-Astoria Hotel New Yorkissa

Waldorf astoria new yorkissa

The Waldorf-Astoria on yksi New Yorkin, ellei koko maailman ylellisimmistä ja maineikkaimmista hotelleista. Aikoinaan kun hotellit olivat ainoastaan yöpymistä varten, esitteli Waldorf-Astoria ensimmäisenä huonepalvelun (room service). Tämä yhdessä muiden innovaatioiden kera teki hotellista houkuttelevan paikan rikkaille newyorkilaisille ja vakuutti sen maineen kaupungin ulkopuolella. Waldorf-Astoriasta on tullut populaarikulttuurin ikoni ja ylellisten hotellien edelläkävijä. Waldorf-Astorialla on itse asiassa ollut suuri vaikutus hotellialan kehitykseen. Hotellissa on 1 416 huonetta joihin sisältyy 303 alkuperäisin Art Deco –motiivein koristeltua sviittiä. Hotelli käsittää kokonaisen korttelin New Yorkissa Park Avenuen ja Lexington Avenuen ja 49th Street ja 50th Streetin välillä.

Waldorf-Astoria on suljettu toistaiseksi kunnostustöiden vuoksi. Tutustu muihin hotelleihin New Yorkissa tästä

Contents

The Waldorf-Astoria hotellin historia

Waldorf-Astoria hotellin historia ei ala en nykyiseltä paikalta 301 Park Avenuella. Alunperin hotelli sijaitsi kahdessa rakennuksessa, jotka nykyään ovat historiallisia maamerkkejä. Yksi rakennuksista sijaitsi Fifth Avenuella nykyisen Empire State Buildingin kohdalla. Rakennuksen omisti William Waldorf Astoria ja Henry J. Hardenbergh suunnitteli sen vuonna 1893. Toisen rakenuksen omisti William Astorian serkku John Jacob Astor IV ja hotelli avattiin ensimmäisen rakennuksen naapuriin vuonna 1897. John Jacob Astor IV kuoli kun Titanic upposi vuonna 1912. Onnettomuuden virallinen selvitys johdettiin vanhassa Waldorf-Astoriassa.

Shultze and Weaverin suunnittelema

Perheriidoista johtuen hotelli käsitti alunperin kaksi eri hotellia, mutta myöhemmin hotellit liitettiin yhteen. Alkuperäiset rakennukset olivat 13 ja 17 kerrosta korkeat. Tämä hetkinen rakennus on paljon isompi ja käsittää 47 kerrosta. New Yorkin standardeissa tämä tosin ei ole paljoa. Rakennus valmistui vuonna 1931 ja sen art deco –tyylin suunnitteli arkkitehtitoimisto Shultze and Weaver. Vuodesta 1993 rakennus on ollut historiallinen maamerkki.

Tämän hetkinen hotelli on myös tunnettu kolmesta ravintolastaan (mm. pihviravintola ja japanilainen ravintola). Waldorf-Astoriasta löytyy myös boutique hotelli. Boutique hotelleista tuli suosittuja Pohjois-Amerikassa 1980-luvulla ja ne ovat tavallista hotellia ylellisempiä ja tarjoavat entistä intiimimmän vierailun. Waldorf-Astorian boutique-hotelli tunnetaan nimellä The Waldorf Towers ja se sijaitsee hotellin ylemmissä kerroksissa, tarkkaan ottaen 27:nen ja 42:n kerroksen välillä. Yksi kuuluisimmista vieraista (ja niitä on riittänyt) oli luultavasti Marilyn Monroe. Hän asui hotellissa monta kuukautta filmatessaan elokuvaa Kesäleski (The Seven Year Itch). Hotellissa järjestetään paljon tärkeitä ja paljon julkisuutta saavuttavia tapahtumia, kuten International Debutante Ball (ensiesiintyminen) ja aikoinaan myös New York Fashion Weekin tapahtuma New York Couture Fashion Week pidettiin siellä.

Waldorf-Astorialla on myös oma junalaituri osana Grand Central Stationia. Kuuluisin laituria käyttänyt henkilö oli Franklin D. Roosevelt pakoillessaan kansaa.

Vinkki: Jos etsit vessaa, voit vain kävellä sisään!

waldorf astoria hotelli new yorkissa waldorf astorian vessa new yorkissa

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja