Rubin Museum of Art New Yorkissa

Osta liput nyt
Rubin Museum of Art New Yorkissa

Rubin Museum of Art New Yorkissa esittelee taidetta Himalajalta, Intiasta ja lähialueilta. Maineikkaalla kokelmallaan museo pyrkii ehdistämään taiteen ja sen välittämät ideat nykymaailmaan. Vilkkaassa Chelsean kaupunginosassa sijaitseva Rubin Museum on rauhallisuuden tyyssija buddhalaisten ja hindukuvien ja esineiden ansiosta. Rubin-museo on käynnin arvoinen etenkin, jos olet jo kiinnostunut tai haluat tietää lisää Himalajan alueen taiteesta ja kulttuurista.

Osta Rubin Museum of Art -liput tästä

Contents

Rubin-museon tarina

Donald ja Shelley Rubin perustivat Rubin Museum of Artin New Yorkiin säilyttääkseen ja jakaakseen yksityiskokelmansa muun maailman kanssa. Pariskunnan rakkaus Himalajan taiteeseen alkoi sattumalta. 1970-luvun puolivälissä he näkivät värikkään tiibetiläismaalauksen taidegalleriassa Madison Avenuella. Maalauksesta täysin haltioituneena Rubinit ostivat sen ja ajan saatossa he rakastuivat myös muihin taideteoksiin, jotka päättivät hankkia. Näin he päätyivät omistamaan kokonaisen kokoelman.

Museo avautui vuonna 2004 näyttävää kuusikerroksiseen rakennukseen, joka oli aiemmin osa Barneys-tavarataloa. Museon kierreportaat ovatkin peräisin ajalta, jolloin se toimi luksuskauppana.

Rubin Museum of Art New Yorkissa - Taidetta Rubin Museum of Art New Yorkissa - Näyttely

Rubin New Yorkissa vierailu

Rubin Museum of Art New Yorkissa tutkii Tiibetin tasangon ympärillä olevan taiteen ainutlaatuisuutta ja monimuotoisuutta. Esillä on laaja valikoima esineitä: tekstiileistä, maalauksista ja veistoksista uskonnollisiin esineisiin ja installaatioihin. Museossa on viisi galleriakerrosta, joista kaksi on varattu museon omalle kokoelmalle ja kaksi väliaikaisiin näyttelyihin. Pysyvä näyttely sisältää lähes 4000 esinettä ulottuen 1500 vuoden takaa nykypäivään, mikä takaa erittäin monipuolisen katsauksen Himalajan ja ympäröivien alueiden taiteeseen. Tämän lisäksi sosiaalis-emotionaaliselle oppimiselle on omistettu oma kerroksensa.

Taiteen katselemisen jälkeen voit myös maistella Himalajan makuja museokahvilassa nimeltä Café Serai. Museokaupasta löytyy hienoja käsityötuotteita, kuten tekstiilejä, koruja, mausteita ja suitsukkeita. Rubin tarjoaa myös monipuolista, innovatiivista ohjelmaa, muun muassa keskusteluja, elokuvanäytöksiä ja työpajoja, sekä musiikkia, tanssia ja muita live-esityksiä.

Käytännön tietoa

 • Aukioloajat:
  • maanantai – keskiviikko: suljettu
  • torstai: klo 11.00 – 17.00
  • perjantai: 11.00 – 22.00
  • lauantai – sunnuntai: 11.00 – 17.00
  • Suljettu kiitospäivänä, joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä
 • Sijainti: 150 West 17th Street, Chelsea
 • Kulku: Mene 1-metrolla 18th Streetille, joka on lähin pysäkki. Vaihtoehtoisesti mene metrolinjalla A, C ja E 14th Streetille (8th Avenuen kulma), Metrolla 2 ja 3 14th Streetille (7th Avenuen kulma) tai F-, L- ja M-metrolla 14th Streetille (6th Avenuen kulma).

Osta Rubin Museum of Art -liput tästä

Rubin Museum of Artin lisäksi muista katsoa myös muut New Yorkin parhaat museot.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja