Opastettu kierros Brooklynissa

Osta liput nyt
Opastettu kierros Brooklynissa

Koe opastettu kierros Brooklynissa, yhdessä New Yorkin sykkivimmistä hallintoalueista. Tämän 4,5 tunnin kierroksen aikana ehdit nähdä Brooklynin tärkeimmät nähtävyydet, tutustua sen salaisiin aarteisiin ja nauttia herkullista ruokaa. Kierros tehdään osittain kävellen ja osittain bussilla. Varmista, että kamerasi akut on ladattu ja laita mukavat kengät jalkaan. Kierros starttaa Union Squarelta, jonne pääsee helposti metrolla.

Valitettavasti tämä kierros ei ole enää saatavilla. Varaa sen sijaan opastettu Brooklyn, Queens ja Bronx -kierros.

Contents

Brooklyn Heights ja näkymät Promenadelta

Manhattanilta suuntaatte Brooklyniin kierroksen ensimmäiselle pysähdykselle: Brooklyn Heightsiin. Brooklyn Heights on kuuluisa brownstone-arkkitehtuuristaan (talot on nimetty ruskean hiekkakiven mukaan, josta ne on rakennettu). Brooklyn Heights on yksi suurimmista naapurustoista, jonka talot ovat ajalta ennen Yhdysvaltojen sisällissotaa. Opas kertoo alueen historiasta ja sen kuuluisista asukkaista. Valmistaudu siihen, että opas saattaa testata nippelitietoasi esittämällä kiperiä kysymyksiä! Seuraava pysähdys on Promenadella, josta avautuvat upeat näkymät Manhattanille ja Vapaudenpatsaalle. Aikaa on varattu maisemien ihasteluun ja valokuvaamiseen. Monien mielestä tämä on paras näköala Manhattanille…

Opastettu kierros Brooklynissa - Brooklyn Heights Opastettu kierros Brooklynissa - Brooklyn Heights Promenade

Truman Capote, The Godfather ja lounas Junior’sissa

Bussi jatkaa kierrosta ja ohitatte Truman Capoten kodin, jossa hän kirjoitti kirjat Aamiainen Tiffanylla (Breakfast at Tiffany’s) ja Kylmäverisesti (In Cold Blood). Brooklyn Heightsissa asuu myös laulaja Björk sekä Sarah Jessica Parker ja miehensä Matthew Broderick omistavat asunnon siellä. Näet Plymouth Church of Pilgrimsin, joka on tuttu Kummisetä-elokuvasta (The Godfather). Opas kertoo hauskoja yksityiskohtia ja bussissa näytetään pätkiä mainituista elokuvista.

Kierrokseen kuuluu lounastauko Junior’s-ravintolassa Flatbush Avenuella. Heidän pastrami-voileipänsä ja “The World’s Most Fabulous Cheesecake” ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia. Junior’sin juustokakku on ollut rakastettu jo vuodesta 1950 lähtien. (Jos haluat lisää kakkua, Grand Central Stationilla sijaitsee toinen Junior’s-ravintola.) Lounaan lopuksi kokeile toista klassikkoa: fizzy egg-cream limua. Lounas sisältyy kierroksen hintaan.

Matka jatkuu pitkin Flatbush Avenueta, jonka varrella näette Grand Army Plazan Prospect Parkissa sekä Barclays Centerin, jossa pelaa Brooklyn Nets. Brooklynin asukki ja rap-artisti Jay-Z oli ennen yksi joukkueen omistajista. Urheiluteema jatkuu vielä, kun ohitatte Ebbets Fieldin, jossa Brooklyn Dodgers pelasi aikoinaan. Nykyään sen paikalla on asuntoja.

Opastettu kierros Brooklynissa - Barclays Center Opastettu kierros Brooklynissa - Junior's

Seesteinen Green-Woodin hautausmaa

Yksi kierroksen kohokohdista on viimeinen pysähdys historiallisella Green Woodin hautausmaalla. Voit vierailla goottilaistyylisessä Historic-kappelissa, jonka on suunnitellut Warren and Wetmore – samat arkkitehdit, joiden käsialaa on myös Grand Central Terminal. Green-Wood on nykyään historiallinen maamerkki, mutta se kilpaili aikoinaan suosiosta Niagaran putousten kanssa Yhdysvaltojen suosituimman turistinähtävyyden tittelistä. Kauniilla hautausmaalla on upeita marmoripatsaita, lasimaalattuja mausoleumeja ja graniittisia muistopatsaita sisällissodan sotilaista.

Ennen kuin palaatte takaisin Manhattanille, ajatte vielä Brooklynin sydämessä sijaitsevan Victorian Flatbushin läpi. Naapurusto on tunnettu kauniista viktoriaanisista taloista, jotka ovat kaikki keskenään erilaisia. Tämä pieni “kylä kaupungissa” on todellinen aarre Brooklynissa ja täysi vastakohta New Yorkin pilvenpiirtäjille. Paluumatkalla Brooklynista bussissa näytetään filmi Brooklynin kuuluisista asukkaista ja opas vastaa myös matkustajien kysymyksiin. Palaatte Union Squarelle noin kello 15.00, joten koko iltapäivä on vielä käytettävissä nähtävyyksien katseluun.

Käytännön tietoa

Maksettuasi ostoksesi saat kupongin (voucher) sähköpostiisi, jonka voit tulostaa ja se toimii lippunasi kierrokselle.

  • Kesto: 4 tuntia 30 minuuttia
  • Lähtöpaikka: Union Square
  • 
Lähtöaika: lauantaisin kello 10.30, paluu kello 15.00
  • Tämä kierros on kausittainen

Opastettu kierros Brooklynissa - sisaankaynti Green-wood Cemetery

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja