New York rokottaa turisteja

New York rokottaa turisteja

New York alkaa vapaaehtoisesti rokottaa amerikkalaisia turisteja suosituissa käyntikohteissa, kuten Empire State Buildingissä ja Times Squarella. Ilmaiset Johnson & Johnson -rokotteet toimitetaan liikkuvilla yksiköillä, joita sijoitetaan eri paikkoihin. Kaupunki haluaa antaa positiivista sanomaa ja näyttää, että New York on turvallinen ja edelleen loistava matkakohde. Projekti osoittaa, että tilanne New Yorkissa on hyvä, kuten käy ilmi myös muista viimeaikaisista tapahtumista kaupungissa.

Mitä New Yorkille kuuluu?

Kirjoitin blogiini joulukuussa näkemykseni New Yorkin senhetkisestä tilanteesta. Jopa silloin koin, että kaikesta kurjuudesta huolimatta tapahtui myös positiivisia asioita. Ja tämä on jatkunut entisestään. Voin sanoa nyt, että New Yorkille kuuluu hyvää! Koronavirus ei tietenkään kadonnut täältäkään, mutta oikeasti kaikki läheiseni, kaverit, perheenjäsenet ja yhteistyökumppanit on jo rokotettu. New Yorkissa voi valita haluamansa rokotteen ja käsittääkseni tämä edesauttaa rokotushalukkuutta. Uusien tautitapausten määrä on siksi kovassa laskussa, minkä seurauksena voidaan ryhtyä merkittäviin toimiin yhteiskunnan avaamiseksi.

New York rokottaa turisteja - Stone Street New Yorkissa New York rokottaa turisteja - One World Trade New Yorkissa

Avonainen New York

Nyt kun melkein kaikki halukkaat on rokotettu, rajoituksia puretaan nopeaan tahtiin. Erityisesti kun maaliskuun puolessa välissä yleisö pääsi jälleen urheilutapahtumiin ja ruokailu sallittiin taas ravintoloiden sisätiloissa (molemmissa tapauksissa rajoitetusti), tuntui kuin toivo olisi palannut takaisin ihmisiin. Broadway avaa virallisesti ovensa syyskuussa, mutta jotkut esitykset ovat ilmoittaneet aloittavansa näytökset jo tätä aiemmin. Ja urheilun, kulttuurin sekä ravintola-alan palatessa New Yorkin sykkeen voi alkaa tuntea uudelleen. Rajoituksia puretaan ja paikat aukeavat tietysti asteittain, jo pelkästään siksi, että monet nähtävyydet, show’t ja ravintolat eivät halua vielä avata täysin. Mutta jo nyt elämä Isossa Omenassa muistuttaa enemmän vanhoja hyviä aikoja. Siksi olen vakuuttunut, että vaikka täysin normaaliin elämään ei vielä päästäisikään, New York tulee silti tuntumaan 100% omalta itseltään.

Pandemian jäljet

Kirjoitin aiemmin, että riippuu naapurustosta missä määrin niissä näkee pandemian vaikutukset. Tämä pätee edelleen, kaikista myönteisistä tapahtumista huolimatta. Esimerkiksi Times Squaren läheisyydessä on edelleen paljon liiketiloja tyhjillään ja tavallisesti opiskelijoista koostuvissa kaupunginosissa on edelleen autiota. Paluu normaaliin tulee kestämään jonkin aikaa. Edellisessä blogikirjoituksessa mainitsin myös kaduilla olevan paljon kodittomia sekä levottomia, meluisia ihmisiä. Viime viikkoina olen huomannut, että tilanne on muuttunut merkittävästi. Ilmapiiri ei ole kaupungissa enää yhtä ikävä. Joten vaikka pandemian arvet näkyvät varmasti vielä pitkään, New York on toipumassa kaikilla rintamilla ja pyrkii palaamaan normaalitilaan tulevina kuukausina.

New York rokottaa turisteja - Meatpacking District New York rokottaa turisteja - Kauppa Times Squarella

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja