Mitä tehdä rokottamattomien lasten kanssa New Yorkissa

Things to do with unvaccinated kids in New York

Matkustaminen New Yorkiin rokottamattomien lasten kanssa joulukuussa 2021 näyttää hieman erilaiselta kuin tavallisesti. Uudet, sisällä tapahtuvaa ruokailua ja viihdettä koskevat koronarajoitukset edellyttävät 5–11-vuotiailta lapsilta vähintään yhtä rokoteannosta. Jos päätät vierailla New Yorkissa pienten lasten kanssa ja mietit mitä tehdä heidän kanssaan, tässä vinkkini.

Lasten rokotusvaatimukset

Monissa maissa kaikki 5-11-vuotiaat eivät ole saaneet (vielä) rokotetta, mikä voi tehdä New Yorkiin matkustamisesta lasten kanssa hieman haastavaa. New Yorkissa kaikkien yli 12-vuotiaiden lasten on oltava täysin rokotettuja. Tarkoitukseni ei ole ottaa osaa rokotekeskusteluun, vaan haluan jakaa vinkkejäni, joiden avulla on mahdollista viettää mukava loma rokottamattomien lasten kanssa.

Jos olet varannut matkan New Yorkiin ja harkitset vielä lähtöä, tämä blogikirjoitus on sinua varten. Ota huomioon, että säännöt voivat muuttua.

Vinkkejä matkaohjelmaan rokottamattomien lasten kanssa

Ruokailu New Yorkissa

Kun matkustat New Yorkiin lasten kanssa, joita ei ole (vielä) rokotettu, ette voi ruokailla sisällä ravintolassa. Rokotustodistus on aina esitettävä sisään mennessä. Eri mahdollisuuksia miettimällä koko perhe voi silti nauttia tyypillisestä amerikkalaisesta ruoasta.

Ruokailu ulkona

Pandemian alusta alkaen lähes kaikissa Manhattanin ravintoloissa on ollut mahdollisuus ulkona syömiseen. Kaduilta löytyy mukavia terasseja ja telttoja, jotka ovat useimmiten lämmitettyjä. Newyorkilaiset tekevät kaikkensa luodakseen mukavan ruokailukokemuksen. Ulkona ruokailuun ei tarvitse rokotuksia, joten voit silti nauttia herkullisen ja hauskan päivällisen perheen kanssa.

Things to do with unvaccinated kids in New York Stone Street Things to do with unvaccinated kids in New York Outside dining

Hotellissa

Voit myös jäädä hotelliin ison pizzalaatikon kanssa katsomaan elokuvaa sängyssä makoillen! Tarjolla on runsaasti kotiinkuljetusvaihtoehtoja, joten saat tilauksen hotellillesi. Voit myös tilata take away -annoksen ja syödä sen hotellihuoneessa.

Rokottaminen New Yorkissa

Jotkut vanhemmat ovat tiedustelleet, voiko lapsen rokottaa New Yorkissa. En ole oikea henkilö vastaamaan. Kahden pienen pojan isänä en ole rokotuksia vastaan, mutta en myöskään ole lääkäri. Jos harkitset asiaa, kannattaa kysyä lääkäriltänne, mitä pitäisi tehdä.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja