Fotografiska New Yorkissa

Osta liput nyt
Fotografiska New Yorkissa

Fotografiska New Yorkissa on valokuvataiteen museo ja Tukholman maineikkaan Fotografiska-museon pikkusisar. New Yorkin näyttelytila avattiin vuonna 2019. Siellä on esillä joitakin maailman parhaita valokuvia sekä uusilta että tunnetuilta taiteilijoilta. Museossa järjestetään monia tapahtumia ja se pyrkii olemaan yhtä paljon sekä olohuone että museo. Fotografiska NYC on myöhään avoinna, joten se on loistava vierailupaikka myös illalla. Taidetta voi ihailla jopa nauttien lasillinen viiniä!

Osta Fotografiska-liput tästä

Contents

Fotografiskan tarina

Ruotsalaiset veljekset Jan ja Per Broman kasvoivat keskellä valokuvien maailmaa. Bromanit oppivat luomaan ja kehittämään kuvia jo nuorella iällä, koska heidän isänsä toimi sanomalehden pimiön johtajana ja rakensi jopa oman pimiön perheen kotiin. Intohimo valokuvaukseen jäi ja vuonna 2010 Bromanin veljekset perustivat Fotografiska-museon Tukholmaan tarkoituksena innostaa tietoisempaan maailmaan valokuvan voimin. Näyttelytilasta tuli nopeasti suosittu, joten veljekset päättivät viedä konseptin ensin Viroon Tallinnaan ja sitten meren yli New Yorkiin.

Flatiron Districtillä sijaitseva Fotografiska New York on vain lyhyen kävelymatkan päässä Flatiron Buildingista. Museon kotina toimii entinen kirkon lähetystyöntalo Church Missions House, historiallinen rakennus vuodelta 1894. Kuusikerroksinen uusrenesanssin rakennus on rekisteröity New Yorkin kaupungin maamerkiksi ja tarjoaa upeat puitteet Fotografiska New Yorkin monikonseptiselle tilalle.

Fotografiska New Yorkissa - Kokoelma Fotografiska New Yorkissa - Taidetta

Fotografiska New Yorkin näyttelyt

Fotografiska New Yorkissa on hieman epätavallinen museo. Sen tarkoituksena ei ole olla “vain” paikka taiteen katseluun, vaan tarjota kävijöilleen kokonaisvaltainen elämys. Museossa järjestetään paljon tapahtumia ja näyttelyohjelma sisältää valokuvauksen lisäksi keskusteluja, työpajoja, muotinäytöksiä, DJ-iltoja, runon lukua, viininmaistajaisia ja paljon muuta.

Fotografiskalla ei ole pysyviä näyttelyitä tai kokoelmia. Sen sijaan museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, joiden avulla se voi esitellä laajempaa teosvalikoimaa. Lähestymistapa mahdollistaa myös reagoinnin maailman senhetkisiin tapahtumiin, mikä tekee Fotografiskasta erittäin ajan hermolla olevan alustan. Tavoitteena on, että esillä on aina laaja valikoima valokuvia – muodista ja kaupallisista töistä taiteeseen ja dokumenttivalokuvaukseen – laajan yleisön houkuttelemiseen. Esillä on samaan aikaan yleensä viisi erilaista valokuvanäyttelyä. Näyttelyt vaihtuvat usein varmistaen, että museo on mielenkiintoinen myös säännöllisille museovieraille.

Fotografiska New Yorkissa - Näyttely Fotografiska New Yorkissa - Valokuvia

Ruokailu ja juomat Fotografiskassa

New Yorkin Fotografiskasta löytyy sekä kahvila, baari että ravintola. Museum Café tarjoaa kahvia, muita kuumia juomia sekä pientä purtavaa, kuten leivonnaisia. Museokahvilasta saa myös lasin viiniä tai cocktailin mukaan, jos haluat nauttia lasillisen samalla kun tutustut yläkerran taideteoksiin.

Toisessa kerroksessa sijaitsee ylellinen ravintola Verōnika, joka tarjoaa ranskalaisen ja itäeurooppalaisen keittiön innoittamaa ruokaa. Nimi viittaa valokuvan suojeluspyhimykseen, Veronicaan. Hämyisä sisustus on moderni, mutta vie samalla 1900-luvun vaihteeseen.

Voit myös kruunata museokäyntisi V Bar -nimiseen salakapakkaan. Tämä speakeasy sijaitsee kunnostetussa kappelissa Fotografiskan vieressä.

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat:
    • su–to: klo kello 10.30 – 21.00
    • pe–la: klo kello 10.30 – 23.00
    • suljettu kiitospäivänä ja joulupäivänä
  • Sijainti: 281 Park Avenue South, East 22nd Streetin kulma

Osta Fotografiska-liput tästä

Fotografiska New Yorkin lisäksi muista katsoa myös muut New Yorkin parhaat museot.

Fotografiska New Yorkissa - Fotografiska Park Avenue

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja