Century 21 sulkee ovensa

Ericin blogi - Century 21

Century 21 New York on yksi New Yorkin COVID-19-pandemian viimeisimmistä taloudellisista kärsijöistä. Century 21 -kaupan tulot ovat tietysti laskeneet merkittävästi viimeisen kuuden kuukauden aikana ja on siksi konkurssin partaalla. Tätä ostosparatiisia tulevat kaipaamaan monet turistit ja paikalliset. Merkkituotteita outlet-hinnoin myyvällä kauppaketjulla on 15 liikettä, joista viisi sijaitsee New Yorkin kaupungissa. Neljä myymälää on nyt suljettu ja muissa on meneillään konkurssialennusmyynti.

Century 21:n ensimmäinen kauppa avautui Brooklynissa vuonna 1961, joten olet todennäköisesti käynyt liikkeessä, jos olet vieraillut New Yorkissa viimeisen 50 vuoden aikana. Mielipiteet kaupasta ovat myös jokseenkin jakautuneet: joidenkin mielestä liikkeen ahtaat, täpötäydet hyllyt ja ihmismäärä ovat liikaa, kun taas toisille New Yorkin matka ei olisi täydellinen ilman, että kaupassa viettää iltapäivän tekemässä löytöjä.

Haluatko pysyä ajan tasalla kaikista New Yorkin uutisista? Tilaa uutiskirje tästä.

Omasta mielestäni on sääli, että New York menettää yhden ikonisista kaupoistaan. Itse en ole kova shoppailemaan, mutta halusin silti käydä Downtown Manhattanin lippulaivamyymälässä aina silloin tällöin, kun vierailin esimerkiksi lähellä sijaitsevalla 9/11-muistomerkillä. Lippulaivaliike kärsi paljon vahinkoja syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa vuonna 2001. Kun se avasi ovensa uudelleen viisi kuukautta myöhemmin, tuhannet ihmiset jonottivat päästäkseen sisään. Tämä suuri takaisku ei tuolloin kaatanut Century 21:a, mutta valitettavasti nykyinen pandemia näyttää tekevän niin.

Yhdysvaltain konkurssituomioistuimen New Yorkin eteläisessä piirissä tullaan järjestämään kohta useita konkurssikuulemisia ja liikkeen jatkolle näyttää olevan vähäiset mahdollisuudet. Mutta kun otetaan huomioon, että tällä hetkellä kokonaisvelka on noin 42 miljoonaa dollaria, josta yli 4,7 miljoonaa on Tommy Hilfigerille, 1,2 miljoonaa Adidakselle ja miljoona Michael Korsille, tilaisuus uuteen alkuun näyttää mitättömän pieneltä. Ikävöiden meidän on totuttava Manhattaniin ilman outlet-kauppaa. Toivottavasti pienemmät liikkeet esimerkiksi Bleecker Streetillä selviävät.

Ericin blogi - Century 21 New York

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja