2024 Täydellinen auringonpimennys New Yorkissa

2024 Täydellinen auringonpimennys New Yorkissa

Vuoden 2024 täydellinen auringonpimennys on mahdollista nähdä New Yorkissa! Maanantaina 8. huhtikuuta 2024 täydellinen auringonpimennys kulkee New Yorkin poikki. Sään salliessa jopa 90% auringonpimennyksestä näkyy Manhattanilla ja sen ympäristössä. Tämä on harvinainen tapahtuma, jota pääset todistamaan omin silmin! Seuraava auringonpimennys Yhdysvalloissa tapahtuu vasta vuonna 2044.

Contents

Auringonpimennys New Yorkissa

Auringonpimennys näkyy koko New Yorkin osavaltiossa, ja jopa 90% siitä näkyy New York Cityssä! Esteettömiä näkymiä varten suuntaa esimerkiksi Central Parkiin tai johonkin muuhun puistoon New Yorkissa. Selkeällä säällä auringonpimennys on nähtävissä myös Manhattanin ja muiden hallintoalueiden kaduilla.

Niagaran putouksilla näkyy 100% pimennyksestä. Sinne pääsee New Yorkista päiväretken muodossa. Sen lisäksi, että näet kuuluisat putoukset, pääset seuraamaan myös ainutlaatuista luonnonilmiötä.

Varaa esimerkiksi kahden päivän retki Niagaran putouksille tai päivämatka lentäen niin, että olet paikan päällä 8.4.2024.

2024 Täydellinen auringonpimennys New Yorkissa - Central Park 2024 Täydellinen auringonpimennys New Yorkissa - Times Square

Mihin aikaan vuoden 2024 auringonpimennys tapahtuu?

Luonnonilmiö alkaa New Yorkissa noin kello kahden aikaan iltapäivällä ja päättyy noin kello 16.30. Huipun arvioidaan olevan kello 15.20, jolloin pimennys on säästä riippuen näkyvimmillään.

Pimennyksen kulkureitti alkaa mantereen eteläosista ja kulkee Meksikon, Yhdysvaltojen ja Kanadan yli ennen Atlantin valtameren ylitystä.

Mikä on auringonpimennys?

Täydellinen auringonpimennys tapahtuu, kun kuu siirtyy auringon ja maan väliin ja aurinko peittyy kokonaan. Tämä saa kaiken näyttämään aivan kuin olisi tullut ilta. Pimennystä ei ole turvallista katsoa ilman erityistä näkösuojainta.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja